antwoord op al uw vragen

Veel gestelde vragen

Er zijn 21 vragen met antwoorden voor u!

Categorieën

Help!
Kan ik door de wasstraat?
Tips and Tricks
Waarom Perfect Carwash?
Wat zijn de maximale afmetingen voertuigen in de wasstraat?

De maximale doorrijhoogte is 2 meter, de maximale breedte is 1,95 meter zonder spiegels en 2,15 meter van spiegel tot spiegel. De maximale breedte van de banden bedraagt 30 centimeter en de band hoogte moet minimaal 5 centimeter hoog zijn, tevens moet de band zijn voorzien van een bandstootrand. De bodemhoogte van uw auto moet minimaal 8 centimeter zijn.

Niet zeker of uw auto past? Bel een van onze vestigingen of kom gerust even langs! Past uw auto zeker niet? Onze selfwash wasboxen in Haaksbergen en Oldenzaal bieden de oplossing!

Voor de washboxen in Haaksbergen geldt:
Maximale hoogte van 2,55m.

Voor de washboxen in Oldenzaal geldt:
Maximale hoogte van 3,30 meter en een maximale breedte van 2,50 meter.

Ik heb dakdragers, een fietsrek of een imperiaal op mijn auto, kan dit door de wasstraat?

Dakdragers zijn, mits goed bevestigd, geschikt voor onze wasstraten. Een fietsenrek of dakconstructie als een imperiaal moeten verwijderd worden voordat het voertuig onze wasstraat binnen kan. Kunt u deze niet verwijderen? Klik dan HIER voor de locatie van onze selfwashboxen.

Ik ben mijn washcard verloren

Dat is vervelend. Kom gerust even met ons in contact, wij sturen u graag een nieuwe Washcard op en zetten uw oude tegoed op uw nieuwe pas. Let wel: wij brengen €2,50 in rekening voor de administratie. Dit bedrag wordt automatisch van uw tegoed afgehaald.

Klik HIER voor het contactformulier.

Kan mijn cabrio/cabriolet (met stofdak/softtop) door de wasstraat?

Cabrio-rijders hoeven zich geen enkele zorgen te maken, onze wasstraten zijn uitermate geschikt voor cabrioletten waardoor uw cabrio veilig door onze carwash kan en ook perfect schoon wordt. Met de aangepaste hoge druk door onze speciale frequentie gestuurde pompen wordt ook een stofdak goed schoongespoten zodat alle smeer en viezigheid uit de poriën is, zo ontstaat er geen groene of bruine aanslag. Tevens gebruiken wij textielborstels, deze borstels zorgen dat de softtop mooi blijft in tegenstelling tot nylonborstels die het stofdak opruwen. Onze shampoos en waxmiddelen zijn niet agressief en perfect geschikt voor uw cabrio, dit zorgt voor een diepe glans en goede bescherming van uw (stof)dak. Onze wax-programma’s zorgen voor een geïmpregneerd stofdak zodat uw dak waterafstotend is en ook snel droog wordt na een regenbui. Vlekken van waxresten zijn niet mogelijk door de geoptimaliseerde waxmiddelen die Perfect Carwash gebruikt.

Ik heb stickers of een wrap op mijn voertuig, gaat dat goed?

Door onze textielborstels zijn krassen niet mogelijk, de stickers kunnen dus in ieder geval niet beschadigd worden. Het is wel belangrijk dat de stickers of de wrap op een professionele wijze aangebracht zijn. Goedkoop materiaal of een goedkope manier van aanbrengen kan er voor zorgen dat de sticker of wrap niet goed blijven plakken en daardoor met de hoge druk los kunnen raken. Een goed aangebracht sticker of wrap kan probleemloos door onze wasstraten. Is een sticker of wrap gedeeltelijk al los geraakt? Dan kunt u alsnog wassen, maar het risico bestaat dat de sticker of wrap nog verder los zal raken.

Waarom wassen in de wasstraat en niet gewoon thuis? 10 redenen!

Buiten dat het wassen bij ons natuurlijk beduidend sneller en veiliger gaat, heeft het wassen bij onze wasstraten nog veel meer voordelen:

1. Zelf hand aan de auto leggen en schoonmaken vergt enige kennis en professionele wasmiddelen voor een goed resultaat. “Even met de spons over de auto” betekent dat u na slechts één keer vegen de auto vol krassen heeft! Het veilig verwijderen van vuil kost tijd, kennis en bij voorkeur professionele producten. De kennis en producten hebben wij in huis met onze bewezen formule en met onze hypermoderne wasinstallaties. Dit zorgt ervoor dat het verwijderen van vuil veel sneller en veiliger gaat bij ons dan met een handwas.

2. Milieuvriendelijk en duurzaam thuis wassen is vrijwel onmogelijk. Wij recyclen 95% van het water, en vangen alle schadelijke stoffen op om ze daarna veilig te af te voeren via gecertificeerde bedrijven. Wanneer u thuis op de oprit uw auto wast komt er rond 400 gram aan schadelijke stoffen op en in de vloer van uw oprit. Dit zijn materialen als slib, olie, zware metalen en asbest. Dit kan zorgen voor vieze vlekken op uw oprit, maar vervuilt ook de bodem. Daarom is er in verschillende landen al een verbod op het zelf wassen van auto’s. Bij ons is het wassen milieuvriendelijk, duurzaam en veilig. Met elke wasbeurt denken wij ook aan de toekomstige bewoners van deze wereld.

3. Onze wasstraten hebben een flinke lengte en kunnen tot 120 auto’s per uur (2 auto’s per minuut) wassen, dit betekent geen lange rijen en snel een schone auto! Zelfs bij extreme drukte is het slechts enkele minuten wachten voordat uw auto kan genieten van onze wasstraten. Buiten het gemak en de snelheid hebben wij met bijna 30 jaar ervaring de kennis en producten in huis om uw auto perfect schoon te krijgen voor een goede prijs. Met onze gratis WASHCARD krijgt u korting op AL onze programma’s, voor alle voordelen van onze gratis waspas klik HIER

4. Met het optionele Perfect Carwash clubwassen kunt u ook nog eens gratis een bijdrage leveren aan uw club of vereniging om de clubkas te spekken! Dit kan heel eenvoudig door uw washcard te koppelen aan uw club en zo nu en dan te wassen. Des te meer u wast, des te meer uw clubkas gespekt wordt. Daarnaast hebben wij eenmaal jaarlijks een geweldige aanbieding voor de clubwassers! Ons beste programma met meer dan 50% korting voor de clubleden en €5 per wassing dat naar de club terugvloeit. Bent u clubeigenaar of van de sponsorcommissie? Neem HIER vrijblijvend contact met ons op.

5. Na het wassen kunt u gratis gebruik maken van onze professionele stofzuigerinstallatie. Daarnaast vind u vele complimenterende producten en services om uw auto van binnen perfect schoon te krijgen, en vergeet uw gratis kop koffie niet in ons Perfect Café!

6. U hebt een wagenpark of bedrijf met veel auto’s en geen eigen carwash? Dan is het wassen van uw voertuigen met ons zakelijk wassen DE oplossing. Wij zorgen ervoor dat u snel en voordelig uw wagenpark schoon hebt en houdt! Zo zijn uw voertuigen als visitekaartje gegarandeerd perfect representatief. Meer info over het zakelijk wassen? Klik HIER

7. Onze medewerkers geven u graag advies over hoe u uw auto schoonhoudt na het wassen.

8. Voor voertuigen die niet in onze wasstraat passen, bieden wij de washboxen in Haaksbergen aan! Hier kunt u zelf hand aanleggen en op een duurzame, milieuvriendelijke en voordelige manier uw auto zelf wassen. Klik HIER voor meer informatie over onze selfwashboxen.

9. Onze lange openingstijden zorgen ervoor dat er altijd wel een tijdstip is waar u even kunt komen wassen, zo heeft u geen reden meer uw auto milieuonvriendelijk thuis te moeten wassen.

10. Om een auto goed schoon te maken moet er veel water gebruikt worden, thuis brengt dit de nodige kosten met zich mee (naast de wasmiddelen die nodig zijn om uw auto perfect schoon te krijgen). Wij gebruiken door bijna 30 jaar ervaring de perfecte hoeveelheid water en professionele autoshampoos om elke auto perfect schoon te krijgen, EN het water wordt ook nog eens voor 95% gerecycled!

Waarom zou ik een beter (duurder) programma kiezen?

Bij ons geldt, hoe uitgebreider/beter het programma, hoe meer de poriën van de lak worden opgevuld. Onze wasprogramma’s met bijbehorende wasmiddelen sluiten qua samenstelling zo op elkaar aan dat er een “stapel-effect” ontstaat. Bij programma 4 “Basis” zijn de poriën leeg, de auto is schoon maar niet lang beschermd tegen invloeden van buitenaf als stof en smeer. Programma 3 “Goed” vult een gedeelte van de poriën met wax, wat de auto langer beschermd voor viezigheid. Programma 2 “Beter” bevat naast de wax ook de bodemreiniging, wat vooral in de winter van belang is om eventueel zout en pegel te verwijderen zodat dit niet in de lak vreet. Programma 1 “Perfect” zorgt naast de wax en bodemreiniging ook voor een mooie laag Polish wat de poriën van de lak nog meer vult en de auto dus langer beschermd! Daarnaast is er bij elk programma onze GP-Lakbescherming verkrijgbaar, dit verzegelt de lak en zorgt voor NOG meer bescherming door de vuil-afstotende en waterafstotende laag. Als u dus zo lang mogelijk wilt genieten van een echt perfect schone auto is programma 1 “Perfect” met onze GP Lakbescherming het antwoord!

Kunt u echt NIET genoeg krijgen van een glanzende auto? Dan kom bij ons langs in Enschede voor de optionele Glansstraat! Wanneer u gebruik maakt van onze glansstraat zal er een speciale syntetische laag aangebracht worden. Deze laag zorgt voor een super glans en showroom effect. De lakbescherming zorgt voor 95% anti-statische lak zodat vuil en stof in mindere mate aangetrokken worden en biedt ook UV-bescherming. Tot slot hechten vogel uitwerpselen en insecten minder snel, waardoor de viezigheid bij een volgende wasbeurt gemakkelijker te verwijderen is. Het beter om uw auto schoon te houden dan schoon te maken!

Hoe blijf ik op de hoogte van jullie acties en nieuws?

Naast het “Nieuws en acties” menu op onze website, bieden wij ook een digitale nieuwsbrief die minimaal een keer per 2 maanden verschijnt. Hierin staan al onze acties en eventuele nieuwtjes beschreven. Ook altijd op de hoogte zijn en graag de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u HIER in!

Tips voor een snel verloop in onze wasstraat

Hier zijn een aantal dingen waardoor u er zelf voor kunt zorgen dat wij de doorloop snel kunnen houden.

  • Antenne voor binnenkomst verwijderen

  • Betaalmiddel klaarleggen. Onze gratis washcard is hier de beste optie, aangezien u hier meteen korting krijgt op al onze wasprogramma’s en het afrekenen snel gaat.

  • Niet te lang wachten met uw bezoek. Is de auto ECHT smerig? Dan duurt de voorwas langer, onze medewerkers spoelen het grove vuil eraf met hogedruk en wasmiddel. Bij een heel vuil voertuig duurt dit langer.

  • Niet sturen en remmen als u eenmaal op de baan staat.

Deze simpele tips zorgen ervoor dat alles lekker soepel en snel loopt en u weer snel veilig op weg kunt!

HELP! Ik ben nog nooit in een wasstraat geweest, wat moet ik doen en waar moet ik op letten?

Wij snappen dat dit behoorlijk spannend kan zijn. Check gerust eerst even of uw voertuig door onze wasstraat kan, de afmetingen zijn te vinden onder het kopje “Kan ik door de wasstraat?“.

Zo! U bent op ons terrein aangekomen, zorg er meteen even voor dat uw antenne is verwijderd. Kan uw antenne er niet af? Geef dit aan bij ons personeel, zij plakken uw antenne vast. Zodra u onze locatie binnenrijdt zult u eerst bij de kassa het gewenste programma door moeten geven, hier geldt des te beter het programma des te langer uw auto schoon en beschermd blijft.Is dit gebeurd, volg dan de instructies van het personeel. Het kan zijn dat u een stukje verder moet rijden (Enschede) of dat u gewoon kunt blijven staan (Haaksbergen).

Zodra u op de juiste plek staat, gaan onze medewerkers bezig met de voorwas middels hogedrukreinigers en speciaal autowasmiddel. Hier wordt al het vuil verwijderd zodat de borstels en de wasmiddelen in de wasstraat hun werk goed kunnen doen. Bij de eerste boog staan ook de instructies voor de wasstraat. U hoeft zich geen zorgen te maken, ons personeel begeleid u goed in de wasstraat. Durft u écht de wasstraat niet in? Geef dit even aan bij ons personeel, zij kunnen uw auto op de baan zetten.

Wanneer de voorwas klaar is, kan uw voertuig de baan op. Let goed op de aanwijzingen van de medewerker, hij zal u aangeven of u stuurcorrecties moet maken en of u rustig verder kunt rijden of even moet stoppen.

Staat u eenmaal op de baan, zet uw auto dan in neutraal – N bij een automaat en in de vrij voor een handgeschakelde auto. Let wel op bij het uitzetten van de auto dat er geen automatische parkeerrem ingeschakeld wordt, hierdoor kan de auto niet met de band meerollen. Vergeet natuurlijk ook niet uw ramen dicht te doen, anders wordt het zo’n zooitje in de auto.

Is uw auto eenmaal aan het rollen, blijf dan vooral met de voet van de rem vandaan en blijf ook van de handrem af! Heeft u het gevoel dat er toch iets niet goed gaat? Druk dan op de claxon (toeteren). Onze medewerkers drukken de noodstop en checken of alles goed gaat, zodat u weer veilig de wasstraat door kan. Als u op de baan staat moet u ook niet aan het stuur komen, zo kunt u van de baan af komen. Uw stuur kan zonder dat u iets doet heen en weer gaan, dit is normaal, dit zorgt er voor dat u op de baan blijft.

In de droogcabine kan de droger dicht bij de auto in de buurt komen. Niet schrikken en vooral niet remmen, dit is normaal.

Bent u aan het einde van de wasstraat, wacht dan alstublieft even op het groene licht voor u wegrijdt. Is het licht groen? Rij dan rustig weg en maak nog even gebruik van onze gratis professionele stofzuigerinstallatie en complimenterende producten en services op ons stofzuigerplein. Bedankt voor uw bezoek en graag tot de volgende keer!

Ik ben iets verloren op jullie locatie, wat kan ik doen?

Neem gerust even contact op met de betreffende vestiging, zij gaan voor u kijken en geven u bericht zodra het gevonden is.

  • Voor de contactinformatie van vestiging Enschede klik HIER
  • Voor de contactinformatie van vestiging Haaksbergen klik HIER
  • Voor de contactinformatie van vestiging Oldenzaal klik HIER
Wat zijn jullie openingstijden?

Onze openingstijden vindt u hieronder, of via het menu “Openingstijden” in onze menubalk op de website.

  • Voor de openingstijden van vestiging Enschede klik HIER
  • Voor de openingstijden van vestiging Haaksbergen klik HIER
  • Voor de openingstijden van vestiging Oldenzaal klik HIER
Krijgt mijn auto schade of krassen door de wasstraat?

Kans op schade is vrijwel onmogelijk gemaakt. Voor u de wasstraat inrijdt is het van uiterst belang dat u de antenne verwijdert en mogelijke uitstekende objecten inklapt. Kan uw antenne niet verwijdert worden? Breng ons personeel hiervan op de hoogte, zij zorgen dat de antenne op vast wordt gemaakt. Let wel: Het betreden van de wasstraten is op eigen risico, zorg ervoor dat u de instructies van ons personeel goed opvolgt en u kunt veilig na het wassen weer op weg!

Krassen op uw auto zijn niet mogelijk door onze wasstraat. Wanneer de voor-reinigende shampoo het voertuig heeft ingeweekt, gaat de auto door de hoge druk waar ongeveer 600 liter water middels hogedruk de auto afspuit alvorens de eerste borstel contact maakt met de auto. Ook de velgen en wielkasten worden door veel water met hogedruk geheel ontdaan van stof en/of zand. De borstels zijn van 100% textiel en absorberen veel water, in tegenstelling tot de ouderwetse nylon borstels die geen water absorberen en daardoor veel minder reinigend werken. De borstels in de droogruimte zijn van microvezel zodat ook de laatste druppels van uw auto gehaald worden nadat uw voertuig door de krachtige luchtdroger is geweest.

Hebben jullie selfwashboxen en hoe werken die?

In Haaksbergen en Oldenzaal bieden wij 5 selfwashboxen met verschillende mogelijkheden om uw auto schoon te maken. U kunt hier uw auto (voor)wassen met onze hogedrukreiniger en professionele autoshampoos en velgenreiniger. Daarnaast hebben we een borstel en een waxprogramma. Als afsluiting kunt u uw auto vlekvrij afspoelen met osmosewater. Betalen kunt u met onze wasmunten, contant of heel eenvoudig met onze washcard.

Ik heb vieze plekken op mijn auto, gaat dit eraf in de wasstraat?

Overal het algemeen geldt, heeft u de vieze vlekken niet lang op de lak zitten, dan wordt dit snel en probleemloos bij ons verwijderd. Gaat het om de volgende gevallen, dan kan het zijn dat er met de hand na gepoetst of zelfs gepolijst moet worden om het gewenste resultaat te krijgen:
Gele of bruine vlekken of vlekjes

1. Hier kan het gaan om boomhars dat zich in de poriën van de lak heeft gezet. Als dit lang op de lak heeft gezeten en er dan ook nog eens zon op heeft geschenen is het extreem lastig te verwijderen. Mocht het er net opzitten kan het bij ons verwijderd worden. Zit de hars er langer op dan is het slechts weg te polijsten, dit brengt de nodige kosten met zich mee. Kom dus snel langs!

2. Het kan ook gaan om bijenpoep, stuifmeel, pollen of saharazand/saharastof. In deze gevallen is het vaak goed te verwijderen als u snel bij ons langskomt, laat dit niet lang zitten! Ons personeel zal zich iets meer tijd gunnen bij de voorwas zodat uw auto er ook perfect schoon uitkomt. Toch niet alles eraf? Spreek ons personeel rustig even aan, wij zorgen ervoor dat uw auto schoon onze locatie verlaat.

Vliegen en muggen. U kent het wel, even over het platteland op een zomeravond rijden en binnen no-time is uw hele voorbumper gevuld met dode vliegen en muggen. Laat u dit lang zitten, is het behoorlijk moeilijk deze vliegen goed te verwijderen. Wij raden aan zo snel mogelijk bij ons langs te komen en waar mogelijk net voor het autowassen voor te sproeien met een vliegen verwijder spray als het al een aantal dagen op de lak zit. Let er wel op dat de spray geschikt is voor voertuigen – NIET vegen met een spons! Ook hier geldt, mocht niet alles verwijderd zijn van uw auto, spreek ons personeel even aan. Zij helpen u graag verder.

Vogelpoep is heel slecht voor de autolak. Het vreet zich in de lak, vooral bij zonnig en warm weer. Door het hoge zuurgehalte kan dit de lak langdurig aantasten. Laat uw vogelpoep dus altijd zo spoedig mogelijk veilig door ons verwijderen! Zelf hand aanleggen kan, maar lees u goed in. Ga niet met een beetje water en een spons over de lak. Dit zorgt met zekerheid voor krassen als het vuil nog niet ingeweekt en afgespoeld is.

Ingebrande Velgen. Remmen of rijden bij hogere snelheden veroorzaken een verhoogde productie van remstof. De temperatuur van de remsystemen stijgt en hierdoor brandt de remstof in de velg. Ook hier geldt; des te langer u het laat zitten, des te moeilijker dit te verwijderen is. Ziet u veel viezigheid op de velg, zorg dan dat u snel langskomt! Het kan natuurlijk gebeuren dat het stof al heel erg lang op de velg(en) zit, dan is een (goede) velgenreiniger een goede optie. Sproei kort voordat u de wasstraat inrijdt de betreffende velgen in, zo heeft het middel een paar minuten om in te werken. Onze medewerkers en wasstraat zorgen voor de rest! Aangezien al onze wasprogramma’s de velgen reinigen, komen uw velgen weer stralend schoon uit de wasstraat. Ook hier geldt weer, laat het niet lang zitten! Des te langer het blijft zitten des te moeilijker het te verwijderen is.

Betalen bij Perfect Carwash, hoe werkt dat?

Met onze GRATIS Perfect Washcard wast u ALTIJD met korting en u kunt de waspas eenvoudig opladen met een prepaidtegoed van minimaal €20. Opladen kan makkelijk bij ons aan de kassa. Een gratis washcard is HIER online aan te vragen en wordt makkelijk gratis bij u thuis geleverd, maar kan ook bij onze vestiging aangevraagd worden zodat u meteen bij uw eerste wassing korting kan scoren! Onze washcard heeft nog veel meer voordelen, benieuwd? Klik HIER

Contant betalen en pinnen of contactloos betalen is natuurlijk ook mogelijk. PIN, Visa, Maestro, Multi Tank Card, Travelcard en de Nationale Autowasbon zijn allemaal mogelijkheden bij ons te betalen. Mocht u niet helemaal zeker zijn of uw betaalmiddel bij ons werkt of niet, bel gerust de betreffende vestiging, ga daarvoor naar het menu “vestigingen” en klik op de locatie die u wilt benaderen.

Kan ik ook mijn auto stofzuigen zonder te wassen?

Dit verschilt per locatie, in Haaksbergen en Oldenzaal is dit mogelijk, in Enschede is dit door de indeling van het pand alleen mogelijk na het wassen. In Haaksbergen kunt u met onze washcard gratis stofzuigen, ook zonder dat u wast. Zorg er wel voor dat er saldo op uw Washcard staat, anders is het stofzuigen niet mogelijk. Natuurlijk kunt u ook contant betalen of met onze wasmunten. Voor de wasmunten hebben wij een automaat staan op ons stofzuigerplein waarmee u contant en met de pin wasmunten kunt kopen.

Ik heb een klacht!

Erg vervelend dat u een klacht heeft. Wij lossen het graag met u op. Neem gerust even contact op met de betreffende vestiging.

  • Voor de contactinformatie van vestiging Enschede klik HIER
  • Voor de contactinformatie van vestiging Haaksbergen klik HIER
  • Voor de contactinformatie van vestiging Oldenzaal klik HIER

 

Of klik HIER voor ons algemene contactformulier.

Tips voor de winter
  • De voorruit afdekken met een voorruitscherm of zelf met een stuk karton zorgt ervoor dat de ruitenwissers niet vastvriezen en de ruit (grotendeels) niet bevriest. Hierdoor hoeft u niet te krabben en is uw zicht meteen goed, wel zo veilig!

  • Zorg ervoor dat u de juiste ruitensproeiervloeistof in het reservoir heeft! Wordt het kouder en begint het ‘s nachts te vriezen? Maak dan snel uw ruitensproeiervloeistof op als u niet zeker bent of hier antivriesmiddel in zit. Daarna ruitensproeiervloeistof navullen met antivries.

  • “Wassen in de winter hoeft niet”.. We hebben het wel eens gehoord, maar dit klopt totaal niet! Sterker nog, wassen in de winter zorgt ervoor dat uw chassis, carrosserie en banden goed blijven. Wanneer u NIET in de winter wast, vreet zich het strooizout in de lak, de velgen en zelfs in het chassis. Dit is het ergste wat een auto kan overkomen. Wij raden dus aan juist regelmatig langs te komen en in ieder geval een programma met bodemreiniging te nemen (vanaf waspogramma 2 “Beter”) zodat het zout veilig verwijdert wordt. Wacht dus niet na de winter, het zout kan gedurende 3 à 4 maanden de vitale onderdelen van uw voertuig blijvend aantasten!

  • Zorg alstublieft voor goede winterbanden of tenminste All-Season banden op uw auto. Ze mogen dan wel niet verplicht zijn, maar een set goede winterbanden vergroot de veiligheid ENORM. De remweg en de grip stijgen aanzienlijk met winterbanden. We zien en horen het vaak genoeg, ongelukken die voorkomen hadden kunnen worden als iemand met een stel winterbanden in plaats van een stel (vaak ook nog afgesleten) zomerbanden de weg op gaat in de kou. Het wordt al snel rijden als “Bambi op het ijs”. Denk aan uw veiligheid en de veiligheid van anderen, zorg voor goede banden.

  • Bij erg koud weer, geen handrem gebruiken. Wanneer u de handrem erop laat staan, kan het zijn dat de handrem vastvriest. Laat de auto dus in de versnelling staan in erg koude maanden.

  • Houdt rubbers schoon en droog en voorkom het vastvriezen van bijvoorbeeld deuren of de kofferklep. Als extra kunnen de rubbers ook met vaseline ingesmeerd worden om het vastvriezen te voorkomen.

  • Geef de motor tijd in de winter om goed warm te worden. Dit zorgt ervoor dat ijs makkelijker verwijderd kan worden en het is beter voor de motor. Meteen wegrijden met de verwarming aan kan behoorlijk zwaar zijn voor de motor.
Tips voor de herfst

Ruitenwissers zorgen voor het behouden van een optimaal zicht tijdens regenval, hagel en sneeuw. Wanneer het rubber van een ruitenwisserblad is gescheurd, maakt het blad maar een deel van de ruit schoon, wat ten koste gaat van uw veiligheid en die van anderen. Wanneer het rubber totaal versleten is, bestaat zelfs de kans dat het metaal van het ruitenwisserblad krassen op uw ruit veroorzaakt. Wist u dat de gemiddelde vervangingstijd van ruitenwisserbladen, één jaar is? De meeste autofabrikanten raden echter aan om ze tweemaal per jaar te laten vervangen. De optie ‘Rain-OK’ in onze Glansstraat in Enschede zorgt tevens voor een beter zicht door de vuil- en waterafstotende laag op de voorruit en komt de veiligheid ten goede!

Tips voor de zomer
  • Na een lange rit naar huis vanaf uw vakantieadres, zit uw auto aan de voorkant onder de vliegen. Als u de vliegen te lang op de lak van de auto laat zitten, zullen deze – zeker als de zon fel schijnt – inbranden in de lak. Als gevolg dat u deze doffe plekken zult blijven zien na een wasbeurt. Om dit te voorkomen, moet u zorgen dat de vliegen zo snel mogelijk verwijderd worden! Het zomerseizoen kan ook zorgen voor pollen, stuifmeel, bijenpoep en hars op de auto. Ziet u gele of bruine punten of vlekken op de auto? Laat dit dan niet lang zitten! Zelf wegpoetsen raden wij alleen aan als u de kennis en de juiste autowasmiddelen in huis heeft. U maakt namelijk gegarandeerd krassen op uw eigen auto door te poetsen zonder dat het vuil de kans heeft gehad om ingeweekt en afgespoeld te worden. Onze tip, neem ons beste wasprogramma, dit voorkomt de bovenstaande problemen door een langdurige bescherming van de autolak.

  • Vogelpoep wil ook nog wel eens op uw auto terecht komen in de zomer. Hier is het zaak dit echt zo snel mogelijk veilig te laten verwijderen. Doe dit vooral niet met zelf met water en een spons als u krassen wilt vermijden! Het zuurgehalte in de vogelpoep zorgt ervoor dat vogelpoep heel snel in de lak vreet. Tip: Ons beste programma houdt uw auto langer beschermd als er vogelpoep op komt, het zuur moet zich door meerdere lagen vreten waardoor uw lak langer is beschermd.

  • Cabrio’s/cabrioletten zijn natuurlijk welkom bij ons! Cabrio-rijders hoeven zich geen enkele zorgen te maken, onze wasstraten zijn ingesteld op cabrioletten waardoor uw cabrio veilig door onze carwash kan en ook perfect schoon wordt. Met de aangepaste hoge druk door onze speciale frequentie gestuurde pompen wordt ook een stofdak goed schoongespoten zodat alle smeer en viezigheid uit de poriën is, zo ontstaat er geen groene of bruine aanslag. Tevens gebruiken wij textielborstels, deze borstels zorgen dat de softtop mooi blijft in tegenstelling tot nylonborstels die het stofdak opruwen. Onze shampoos en waxmiddelen zijn niet agressief en perfect geschikt voor uw cabrio, dit zorgt voor een diepe glans en goede bescherming van uw (stof)dak. Onze wax-programma’s zorgen voor een geïmpregneerd stofdak zodat uw dak waterafstotend is en ook snel droog wordt na een regenbui. Vlekken door waxresten zijn niet mogelijk door de geoptimaliseerde waxmiddelen die Perfect Carwash gebruikt.

 

 

Uw vraag zit er niet bij? Neem contact met ons op via deze LINK

Onze vragenlijst wordt aangepast op basis van uw feedback.