een heerlijk blinkend voertuig

Tips and tricks

Ons doel is dat uw auto glanst en u gelukkig bent met uw heerlijk blinkende voertuig. Om dit voor langere tijd te garanderen, hebben wij hieronder een aantal tips en tricks staan. Hier staat vast iets tussen waar u uw voordeel uit kunt halen!

Tips voor een snel verloop in onze wasstraat

Hier zijn een aantal dingen waardoor u er zelf voor kunt zorgen dat wij de doorloop snel kunnen houden.

  • Antenne voor binnenkomst verwijderen

  • Betaalmiddel klaarleggen. Onze gratis washcard is hier de beste optie, aangezien u hier meteen korting krijgt op al onze wasprogramma’s en het afrekenen snel gaat.

  • Niet te lang wachten met uw bezoek. Is de auto ECHT smerig? Dan duurt de voorwas langer, onze medewerkers spoelen het grove vuil eraf met hogedruk en wasmiddel. Bij een heel vuil voertuig duurt dit langer.

  • Niet sturen en remmen als u eenmaal op de baan staat.

Deze simpele tips zorgen ervoor dat alles lekker soepel en snel loopt en u weer snel veilig op weg kunt!

Tips voor de winter
  • De voorruit afdekken met een voorruitscherm of zelf met een stuk karton zorgt ervoor dat de ruitenwissers niet vastvriezen en de ruit (grotendeels) niet bevriest. Hierdoor hoeft u niet te krabben en is uw zicht meteen goed, wel zo veilig!

  • Zorg ervoor dat u de juiste ruitensproeiervloeistof in het reservoir heeft! Wordt het kouder en begint het ‘s nachts te vriezen? Maak dan snel uw ruitensproeiervloeistof op als u niet zeker bent of hier antivriesmiddel in zit. Daarna ruitensproeiervloeistof navullen met antivries.

  • “Wassen in de winter hoeft niet”.. We hebben het wel eens gehoord, maar dit klopt totaal niet! Sterker nog, wassen in de winter zorgt ervoor dat uw chassis, carrosserie en banden goed blijven. Wanneer u NIET in de winter wast, vreet zich het strooizout in de lak, de velgen en zelfs in het chassis. Dit is het ergste wat een auto kan overkomen. Wij raden dus aan juist regelmatig langs te komen en in ieder geval een programma met bodemreiniging te nemen (vanaf waspogramma 2 “Beter”) zodat het zout veilig verwijdert wordt. Wacht dus niet na de winter, het zout kan gedurende 3 à 4 maanden de vitale onderdelen van uw voertuig blijvend aantasten!

  • Zorg alstublieft voor goede winterbanden of tenminste All-Season banden op uw auto. Ze mogen dan wel niet verplicht zijn, maar een set goede winterbanden vergroot de veiligheid ENORM. De remweg en de grip stijgen aanzienlijk met winterbanden. We zien en horen het vaak genoeg, ongelukken die voorkomen hadden kunnen worden als iemand met een stel winterbanden in plaats van een stel (vaak ook nog afgesleten) zomerbanden de weg op gaat in de kou. Het wordt al snel rijden als “Bambi op het ijs”. Denk aan uw veiligheid en de veiligheid van anderen, zorg voor goede banden.

  • Bij erg koud weer, geen handrem gebruiken. Wanneer u de handrem erop laat staan, kan het zijn dat de handrem vastvriest. Laat de auto dus in de versnelling staan in erg koude maanden.

  • Houdt rubbers schoon en droog en voorkom het vastvriezen van bijvoorbeeld deuren of de kofferklep. Als extra kunnen de rubbers ook met vaseline ingesmeerd worden om het vastvriezen te voorkomen.

  • Geef de motor tijd in de winter om goed warm te worden. Dit zorgt ervoor dat ijs makkelijker verwijderd kan worden en het is beter voor de motor. Meteen wegrijden met de verwarming aan kan behoorlijk zwaar zijn voor de motor.
Tips voor de herfst

Ruitenwissers zorgen voor het behouden van een optimaal zicht tijdens regenval, hagel en sneeuw. Wanneer het rubber van een ruitenwisserblad is gescheurd, maakt het blad maar een deel van de ruit schoon, wat ten koste gaat van uw veiligheid en die van anderen. Wanneer het rubber totaal versleten is, bestaat zelfs de kans dat het metaal van het ruitenwisserblad krassen op uw ruit veroorzaakt. Wist u dat de gemiddelde vervangingstijd van ruitenwisserbladen, één jaar is? De meeste autofabrikanten raden echter aan om ze tweemaal per jaar te laten vervangen. De optie ‘Rain-OK’ in onze Glansstraat in Enschede zorgt tevens voor een beter zicht door de vuil- en waterafstotende laag op de voorruit en komt de veiligheid ten goede!

Tips voor de zomer
  • Na een lange rit naar huis vanaf uw vakantieadres, zit uw auto aan de voorkant onder de vliegen. Als u de vliegen te lang op de lak van de auto laat zitten, zullen deze – zeker als de zon fel schijnt – inbranden in de lak. Als gevolg dat u deze doffe plekken zult blijven zien na een wasbeurt. Om dit te voorkomen, moet u zorgen dat de vliegen zo snel mogelijk verwijderd worden! Het zomerseizoen kan ook zorgen voor pollen, stuifmeel, bijenpoep en hars op de auto. Ziet u gele of bruine punten of vlekken op de auto? Laat dit dan niet lang zitten! Zelf wegpoetsen raden wij alleen aan als u de kennis en de juiste autowasmiddelen in huis heeft. U maakt namelijk gegarandeerd krassen op uw eigen auto door te poetsen zonder dat het vuil de kans heeft gehad om ingeweekt en afgespoeld te worden. Onze tip, neem ons beste wasprogramma, dit voorkomt de bovenstaande problemen door een langdurige bescherming van de autolak.

  • Vogelpoep wil ook nog wel eens op uw auto terecht komen in de zomer. Hier is het zaak dit echt zo snel mogelijk veilig te laten verwijderen. Doe dit vooral niet met zelf met water en een spons als u krassen wilt vermijden! Het zuurgehalte in de vogelpoep zorgt ervoor dat vogelpoep heel snel in de lak vreet. Tip: Ons beste programma houdt uw auto langer beschermd als er vogelpoep op komt, het zuur moet zich door meerdere lagen vreten waardoor uw lak langer is beschermd.

  • Cabrio’s/cabrioletten zijn natuurlijk welkom bij ons! Cabrio-rijders hoeven zich geen enkele zorgen te maken, onze wasstraten zijn ingesteld op cabrioletten waardoor uw cabrio veilig door onze carwash kan en ook perfect schoon wordt. Met de aangepaste hoge druk door onze speciale frequentie gestuurde pompen wordt ook een stofdak goed schoongespoten zodat alle smeer en viezigheid uit de poriën is, zo ontstaat er geen groene of bruine aanslag. Tevens gebruiken wij textielborstels, deze borstels zorgen dat de softtop mooi blijft in tegenstelling tot nylonborstels die het stofdak opruwen. Onze shampoos en waxmiddelen zijn niet agressief en perfect geschikt voor uw cabrio, dit zorgt voor een diepe glans en goede bescherming van uw (stof)dak. Onze wax-programma’s zorgen voor een geïmpregneerd stofdak zodat uw dak waterafstotend is en ook snel droog wordt na een regenbui. Vlekken door waxresten zijn niet mogelijk door de geoptimaliseerde waxmiddelen die Perfect Carwash gebruikt.